Vårt högre jag

Det högre jaget, eller själsmedvetandet som det även kallas, är det verkliga du. Detta högre jag är så mycket mer än vår fysiska kropp, verkligen mycket mer. Det innebär att vi är eviga och obegränsade. I den här artikeln berättar Ann-Sophie Fabrizi om vårt högre jag och delar en övning som du kan göra om du vill ha inre lugn.

Vårt högre jag guidar oss genom intuition, kalla det magkänsla om du vill, och stimulerar oss med inspiration. Ditt högre jag vet allt om dig; ditt syfte, dina hemligheter och dina innersta önskningar. Många pratar om att koppla upp sig mot sitt högre jag eller ansluta sig till det, men jag skulle säga att det är en illusion om separation. För du är inte separerad från ditt högre jag, du har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Ni är en enhet och i det stora hela är vi alla en enda enhet.  

När vi hamnar i situationer som får oss att grubbla, må mindre bra eller när vi känner oss stressade försämras kontakten med vårt högre jag och egot tar gärna över mikrofonen och ibland även megafonen. Kom ihåg ni är alltid en enhet, men under situationer som dessa får egot mer plats på den inre arenan. Va inte rädd för egot, det vill egentligen bara skydda dig. Men egot tänker inte lika vackert och klart som vårt högre jag. Och egot hittar inte alltid de bästa lösningarna efter som det utgår ifrån rädsla. I stunder som dessa behöver du gå högre upp i ditt medvetande.

Jag har en härlig övning som jag vill dela med er. Denna använder jag mig av om jag känner mig vilsen, stressad, tudelad, har ett problem, tendens till ångest osv.

Sätt dig på en lugn plats. Tänd ett ljus och/eller sätt på lugnande musik. Slut ögonen och ta några djupa andetag och landa här och nu. Andas in ny energi och andas ut stress, ångest och negativ energi. Ta sedan tre extra djupa andetag där du håller andan i fem sekunder innan du andas ut. Föreställ dig sedan att du lägger din ångest/stress/problem (eller vad det nu är som du vill lösa upp) i en kartong. Denna kartong slår du sedan in. Kanske använder du papper eller varför inte ett vackert tyg. Du väljer själv färg, form och struktur. Välj det som passar dig bäst. Slå in paketet med kärlek och omsorg. Sätt sedan på snöre eller rosett. Därefter tar du ditt paket, håller det i höjd med ditt hjärta och överlämnar det till ditt högre jag. Verkligen ge bort paketet. Be om lugn och bästa möjliga lösning. Ditt högre jag tar emot paketet med ett leende och ger dig ett paket fyllt av kärlek. Ditt högre jag är stolt över dig, du är stolt över dig. Denna del av dig kommer nu att ge dig det du behöver. Känn tillit till att allt kommer att bli bra, för allt är redan bra. Tacka denna del av dig och kom tillbaka till här och nu.  

Kom ihåg att de lägsta nivåerna i vårt liv är till för att lära oss att nå vårt högre jag!

Skrivet av Ann-Sophie Fabrizi

Ann-Sophie är Certifierad Kristallhealer och arbetar idag som coach och driver smyckesföretaget Bohemian Royalties. Bohemian Royalties fokuserar på etiskt hållbara smycken med kristaller, att använda ur hälsoperspektiv men även som rena smycken. Hon har sedan tidig ålder varit intresserad av energier, vårt undermedvetna och holistisk hälsa. Ann-Sophie arbetade under många år i finansbranschen men valde till sist att byta spår och följa själens röst. Hon har flera utbildningar i ryggen bl.a. inom energimedicin, akashaarkiven, hypnoterapi, coachning och är certifierad av Tony Robbins.   

Utöver det är hon mamma till två små killar. Hon är så innerligt tacksam, lycklig och glad att få vara med i denna Tribe.